Карпатское облако Иван Давидков Карпатски облак

Владимир Игнатьевых
Похож на облако, я также бел.
Как много трепета и радости собрать сумел.
и как от солнца все в душе моей светлее.

Блеснет перо –
как молния над белизной листа –
по памяти: и миг еще – и песня та
сверкающим дождем прольет скорее.


Иван Давидков
КАРПАТСКИ ОБЛАК

На тебе аз приличам, облак бял.
О, колко радости и трепети съм сбрал
и като слънце в моята душа светлее!

Перото блесва –
малка мълния над белите листа –
и сещам: още миг – и песента
като разискрен дъжд ще се пролее.

http://stihi.ru/2022/12/31/2723

02.01.2022