Ах, моя ты любимая Аськ!

Васыль Брыль-Кобзар
То прыходь хоть высно!

А у  нас настояща высна!
Сниг зыйшов и ныма ёлкы даж.
И чого я уж зычу ля вас –
Шоб нарава но в душках цвыла.

Ибо шо шэ найбильшэ в зимлян.
Разве стил но накрытый ля шпань?
Или прам-такы й некых подарк
Аж мышок ва в прыхож?

Ширина нараста в небесах?
Или й гэ но-оно сказка  хвайн?
Расправляеца хай жэ январ
З грустью вашо й трывого всегдашнь.

Седьтэ тыхо. Прыслухайтэсь влад:
Шо дэ екся трасэцьця в потьмах?
И скажитэ соби но: ага,
Я ж оно голова и нога!

А колы ты всегда но Душа,
Шо но любыть усэ, шо Биг дав,
Ты, шо, будыш будыты ий пЯнь,
Шо тыбэ с пар раз трахнь?

Ны спышы. Полыжы. Покимар.
Я от вчора заснув кай пынька й.
И зобачыв, хто хочэ сюда
В сыных файных штанах.

И я зразу познав, хто така:
Мы ж знакомы шэ аж с октябра.
И в Весах, если ны в Павуках,
Тая Дева прыкрасн.

А мне была тагда 25.
И я тешился завш с тэё Аськ.
И смыелася звонко малявк,
Ек зара молода!..

Ну, то шо ж, хай жэ будэ всэ так:
На ногах но волошка свята.
И хай тежка ты, нежна наравк,
Мни прыятная зустрич така.

...а пока шо во на нежну Машк:
Хай тыбэ поздравлят!