Привет, Новый год!

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди



                НОВА ГОДИНА, ПРИВЕТ!

                Пролетта ли ще срещаме,
                или Нова година?
                Слънцето грее, горещо е,
                като лято през зимата.

                Казваха, че ще мръзнем,
                ще закъсаме без пари...
                Но сме здрави и дръзваме
                да мечтаем дори
                за живот без опасности,
                без мракобесен ред.

                Ето го, иде Празника -
                Нова година, привет!

                Ана  Величкова