Мацi ты, - Мая Радзiма

Николай Кулько
Маці ты, - Мая Радзіма,
Ты адвечны ў жыці шлях,
Беларусь, мая краіна,
Што жыве ўнутры ў сэрцах!

Сэрцам адданы навечна,
Не змагу цябе здрадзіць,
Усё жыццё чалавечна,
Каб, красу ўсю зразумець...

Мова родная не гіне,
Мы яе павінны зберагчы,
Народжаныя на свет і імя,
Беларусь, тваё ля грудзі...

І кавалак смачнага хлеба,
Дасі Радзіма у цяжкі гадзіну,
Над табою толькі неба,
Мы павінны зберагчы краину!..