Кто ты такой?

Генка Богданова
Автор Наталия Лосева


Я по кошельку узнаю людей.
По взмаху крыла – клин журавлей.
По следу когтя – породу зверей.
По шелесту – дерево с песней ветвей.
По звону воды – быстроногий ручей.
А ты кто такой? Не пойму, хоть убей!


КОЙ СИ ТИ?
Поетичен превод от руски език: Генка Богданова

Познавам хората по кесията.
Жеравите - по размаха на крилата.
По следи от нокти - на звяра породата.
По шепота - дърво  с песни в короната
По звъна на водата – ручей откривам.
А ти  кой си? Убий ме, но не  разбирам!