***

Людмила Савицкая 2
Коли закінчиться війна,
На мить я хочу уявити:
То буде літо,
а скоріш весна,
Красою будуть вабить первоцвіти!
А з ними оживе моя земля
І все навкруги буде шепотіти
І голосніше заспівають у садку пташки,
На вулицях спокійно
гратись будуть діти
І не зважаючи на біль,
Все ж радість буде панувати
Та скільки мужності,
терпіння і зусиль...
Народу українському на долю випало страждати!