Таврiйський мiй краю

Перевесло
Таврійський мій краю,
Херсонщина мила,
Ти серце моє,
Назавжди полонила!

Стоїш над Дніпром,
У річці відбиваєшся,
Із кручі високої,         ,
На плавні  задивляєшся!

Будинки твої,
Між собою схожі,
Постали рядами,
Немов на сторожі.

Між ними затесалися,
Дворики маленькі,
В їх зелені ховаються,
Хатинки чепурненькі.

Обабіч  проспекту,
Троянди розквітають,
Пахощами  своїми   ,
Повітря напувають.

Є вулиця центральна,
І тиха привокзальна,
З Вокзалу починаються,
Аж до Дніпра спускаються.

Церковні Храми тут і там,
До себе кличуть прихожан,
У дзвони, дзвонять  дзвонарі,
Ідіть до нас, ідіть сюди!

Якщо ненадовго кудись від'їжджаю,
За Херсоном сумую, та жаль  відчуваю.
І хочеться, швидше сюди повернутись,
Повітря твого,хоч ковточок вдихнути!

22.12.2022р.