Гатовая да дзiкага скачка

Ицхак Скородинский
Да поспеху ўсё!

І нават тое,
што я,
у маіх гадах,
яшчэ магу
убачыць котку –
чорная, як ноч,
дарогу перабегла
і сядзіць.

Гатовая да дзікага скачка…

Так, гэтай не пачэ;шаш  брушка…

Такая, як і я…

З зубастых, недатыка.