Я так i не навчився бути злим

Миклош Форма
Я так і не навчився бути злим,
А інше все, що треба, я умію:
Ганяти хмари паперовим змієм,
Примружитися на багаття дим,

Піймати в руки запашне дитя
І цілувати в маківку та в очі,
Дивитись палко на ходу дівочу,
Співати солов'їне до нестям,

Іти за плугом по м'якій ріллі,
Тягти за гілку яблуню родючу,
Подякувати курку нелетючу
За щастя писанкове на землі...

Навіщо злість?.. Та, Боже борони,
Комусь у мене доброту відняти,
Я знайду сили голову відтяти
Усім, хто вліз в життя моє і сни!..