Вiйною розiп яте життя

Галина Чехута
Війною розіп'яте життя


Так швидко пролетіла осінь,
Не віриться, що вже зима:
Жовтіє листя на дорозі,
Морозів поки що нема.

А дома, в рідній Україні,
Уже по-справжньому мороз.
Червоні грона на калині
Відчули вже зими гіпноз.

Радіють горобці й синички,
Що не зібрала я врожай,
Ніхто ж не сипле їм пшенички,
Лякає вітром темний гай.

Холодним вечором в будинку
Нема ні світла, ні тепла…
Ніхто не прикраша ялинку,
Забрала радощі війна.

А скоро вже Різдвяне свято,
Тут інше у людей життя.
Моє ж - війною розіп'яте!..
Не знає ворог співчуття…