Туман i тиша

Галина Чехута
Туман і тиша…  Вабить листопад
Мереживом гілля на фоні неба.
Сумуючи, пригадує щось сад,
Мабуть, у чомусь  є також потреба.

Задумавшись, дрімає чорний грак
У коконі магічного згасання.
Свідомість відчуває післясмак
Осіннього янтарного убрання.

Не рушить тлін чарівності туман…
Так затишно в обіймах поволоки!
Цей шарм, ця тиша, мов бальзам для ран,
Вселяє в душу почуття глибокі.

Емоцій хвиля вносить безліч дум:
І розпач, і надій тривожну нотку,
Жаль і піднесення, і пал, і сум…
Туман і тиша… Гірко і солодко…