Продано

Анита Левицкая
Все продано
Поринаємо в забруднену воду ми.
Підмінили всесвіт штучною вродою,
І, засліплені, не бачимо світ.

Не віримо
Та від інших вимагаємо віри ми.
Намагаємось здаватися щирими,
Кожне "все нормально" схоже на звіт.

Все продано.
Продають серця, і долі, і подумки
Нищать тих, хто не ховають свої думки
В карнавалі лицемірних казок.

Такі дива
Вголос чари, а пошепки - лихі слова,
Кожне слово - то вода, тільки нежива,
Мертві очі не побачать зірок.

Все продано -
І оброблено культурними кодами.
За солодкими фальшивими нотами
Вже не чути, хто є ворог, хто друг.

Від натовпу
Відбиватись - то для них як страшне табу,
Шквал знеціненя, презирства і наклепу
Тим, хто спільний не підтримує рух.

Звільни мене!
Не розповідай мені, що все мине
Розрізнити другорядне і головне
Заважають дикий розпач і гнів.

Сховатися!
Надто дорого далась мені правда ця.
Тільки б знову не зачаруватися
Таємницями спустошених слів.