Не треба чекати

Галина Чехута
Не треба чекати на кращі часи,
А жити сьогодні,
Сьогодні знаходити перли краси,
Зерно насолоди.

Минуле розтане в далеких світах
І стане серпанком.
Залишивши спогад у наших серцях,
Промчиться над ґанком.

Буває, в житті не завжди таланить,
Думки - наче трунок*…
Та все ж,  бережіть кожен день, кожну мить,
Життя - це дарунок.

На жаль, не дано нам спинить часоплин,
Як сонячне світло.
Для щастя свого не шкодуйте хвилин,
Шліфуйте* палітру!..

*Трунок - (тут) - отрута.

*Шліфувати - (тут) доводити до високого ступеня досконалості.