Не поспiшай

Галина Чехута
Не поспішай, Зима, не треба.
І так нелегко на душі.
Хоч ти -  натхнення для поета,
Та зараз біль не воруши.

Іде війна, жорстока, люта!
Руйнує ворог все підряд.
Повіки лютий не забути,
Коли гатив по людях "Град"...

Ти ж бачиш, Зимонько, сьогодні
Вся Україна -  у вогні.
Стоять будинки всі холодні,
Немає світла у вікні.

Не поспішай нести замети
У серце втомлене й сумне,
Бо ворог кидає ракети,
Вбиває, тішиться, кляне…

Зимо! Хоч трохи почекай ще!
Пізніше всю твою красу
Я оспіваю щонайкраще,
Мотиви щастя привнесу!