Я заблукала

Галина Чехута
Весь час мені чомусь здається,
Що у далекій стороні
Я заблукала й серце б'ється,
Немов палає у вогні.

Я заблудилась у негодах,
Що піджидають на шляхах.
В чужих краях, як в темних бродах,
Блукаю я в гірких думках.

Не бачу я доріг додому,
Навколо мене все чуже.
Шукаю в листі золотому
Те, що від страху вбереже.

Шукаю той таємний вихід,
Де можна вибратись з війни,
А листя шепче про безвихідь,
Чекати просить до весни…

Я йду крізь дощ і крізь тумани,
А скоро випаде вже й сніг.
В душі моїй - незгойні рани,
Як недоспівані пісні…