Осiннiй свiт природи

Галина Чехута
Листопад нам дає передишку
Від дощів та холодних вітрів.
Так приємно сидіти в затишку
І дивитись на гру кольорів.

Зігріваючись, тішусь, дивуюсь
Листопадовим сонячним днем.
Сяйвом неба подовгу милуюсь,
Розмаїттям п'янких хризантем.

Світ природи такий романтичний,
Спокушають убранням ліси.
Надиха падолист феєричний
Золотистим розмаєм краси.

Ловить кожну дрібничку мій погляд,
Поки землю не вкрила імла.
Хочу все зберегти, щоб у спогад
Осінь в ночі бентежні прийшла.