розважальне

Ольга Тригирская
                I
Час товчеться у ступі, сплива водою.
Луда, наче з тілалиця водинепити.
Що, крім розтрощення люстерець зробити,
Аби залишатися гарноюмолодою?
Як не кортіти пристрастно, не кортіти
Укоротити віку, укоротити...

                II
... якби не тривога, тут же без тебе діти,
... якби не цікавість, що стереже за рогом,
... якби не цяцянка після зими літа,
... якби не хіть макоцвітної перемоги.

                III
                Отак, лишивши по собі дві дати
й смішнючі крила,
                за всім лише споглядати.
Душею, полегшеною на тіло.

                IV
Хвилиночку... А хто тоді буде створюватидолати труднощі,
після басейнуроботифітнесуйогиборщувишиваннялюбощів
відкорковувати брют,
відважуватися на бікіні із стрінгами,
розважатися. Розважатися нюд
лінгвами та білінгвами...