Листопад - правдивий мiсяць

Галина Чехута
Листопад - найбільш правдивий місяць,
Він дарує те, що є в душі:
Сонцем, листям можна ще втішатись,
Хоч частіше - вітер та дощі.

Можна милуватись тихим лісом,
Що втрачає царствену красу,
Мохом, зеленіючим під хмизом,
Променем, що падає в росу.

Можна задивитися на хмари,
Ми ж у спеку так чекали їх!
Можна йти до річки крізь тумани
І шукати в лузі щось для втіх.

В листопаді мальовничість гасне,
Та природа не втрача красу:
Той, хто хоче бачити прекрасне,
Той побачить радісну ясу.