Колискова

Галина Чехута
Вже затихає вітер,
Небо - у сяйві свіч,
Очі закривши, квіти,
Тихо чекають ніч.

В гніздах птахи дрімають,
Втомлено диха ліс,
В річку зірки пірнають,
Сон розливає млість.

В морі стихають хвилі,
Вже не шумить прибій,
Морок долає милі
З цілим сувоєм мрій.

Чуєш, моє зернятко,
Дихає тиш навкруг,
Спить у хліву ягнятко,
Котик заснув, твій друг.

Спить наш маленький песик,
Спить за мостом гора…
Солодко спи, мій персик,
Спати й тобі пора.

Всюди давно імлисто,
Озеро спить і плес…
Хай тобі щастя сниться.
Світ чарівних чудес…