Грудень у думках

Галина Чехута
Ще листопад, а грудень вже в думках!
Вже хочеться і снігу, і завії,
Побачити сніжинки на шляхах,
Солодку ніжність повернути в мрії.

Вже хочеться різдвяних дивних чар
І настрою святкового у домі,
З душі звалити весь війни тягар
І запалити в ній надії промінь.

Відчути хочеться і запахи свічей,
І хвої від яскравої ялини,
І зоряних з салютами ночей,
І чаювання радісні хвилини.

Так хочеться повірити в добро,
У новорічну дивовижну казку,
Щоб сяяло спокусливо срібло
І вечір дарував тепло і ласку…