Миниатюри

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Да повървим по брега,
стъпки
да оставим по пясъка.
Морето ще бъде гальовно,
тихо ще трие
на двама ни стъпките.
Ще мие нозете ни боси,
а ние все така
ще оставяме
нашите
обичащи се
стъпки по пясъка...
*
Ще пристигна някоя вечер.
Не ще позвъня.
Само кротко на стълбите
ще поседна
и ще чакам
да отвориш вратата.
А когато разбера,
че е време за тръгване,
полека по стълбите
бавно ще си тръгна
при морето...
*
Недосъбудени стихове
сутрин ухаят все още
на сън, на клепачи,
които не се отварят,
стихове, недопито кафе,
дъжд от желания
напират навън,
спира звънът на щурците,
ражда се ден
и слънце за всички.