Вiн дратiвливо чвиркав сiрники...

Ольга Тригирская
Він дратiвливо чвиркав сiрники,
Жбурляв на чорний оксамитний ґанок,
А люлька не розпалювалась, нiц.
Ми у травi лежали горiлиць.
Краплинами медвяних забаганок
Зтікали стиглі персики-зiрки...
 
...Він дратівливо чвиркав сірники.