Дощило

Ольга Тригирская
Дощило вчора. Знов дощить.
Зiйшлися води всього свiту,
Щоб Баню Золоту омити
I напоїти кожну мить
Буття цiлющою водою -
Джерельною та дощовою.
 
Повiльне тепле дихання землi
Вкрива молочним паром лic і села.
Смереки, непохитні вартовi,
Завзято стережуть скарби-джерела
I передгір'я чистої краси,
I ...пам'ять про повстанчеськi часи.