Коли?

Маргарита Метелецкая
     "О слово! Будь мечем моїм!
      Ні, сонцем стань! Вгорі спинися,
      Осяй мій край і розлетися
      Дощами судними над ним!"
            Олександр Олесь


О, скільки ми русню завжди прощали
І їхній гонор зверхній, хижий злий?! -
Мерзотників отих скоріш залий
Твоїми, Боже, судними дощами!

Знов скрізно материнський стогін чути -
Вже ріки крові в неньки пролились,
Як в наших мужніх прадідів колись -
Скільки  в жахах під ворогом нам бути?

Коли, нарешті, заясніють далі
Й світ оживе від радісних новин? -
Героям нашим - досить домовин -
Хай правда повстає на п'єдесталі,

А з нею - Україна молода
В благословеннях Божого труда!