по Списку номер один

Ольга Тригирская
намыкавшись с нами
любовь вышла на пенсию
по Списку номер один
печёт пироги с грибами
вышивает крестиком
нолики вместо картин
вздрагивает от резких звуков
настрого запрещает внукам
читать наши стихи о ней
в обноски снов одевается
если случайно тебе повстречается
не смей окликать её
                НЕ СМЕЙ
----------------------------------------------

                СПИСОК N 1

виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах
                Затверджено постановою Кабінету Міністрів України 
                від 16 січня 2003 р. N 36