Приснився мир

Галина Чехута
А дощ сьогодні так шумів!
Неначе в пісню колискову,
Вслухалась я у той мотив,
В його мелодію казкову.

Я й не помітила, як вир
Солодких снів став обертати,
А там побачила я мир
І стала радісно вітати.

І день такий прозорий був,
Світило сонце у блакиті.
І навіть вітер все збагнув
І щось наспівував щомиті.

Назустріч світу йшла весна,
Пташки співали на деревах,
Кінчилась врешті-решт війна,
Всміхались воїни в шерегах.

А Україна у вінку
Стрічала квітами героїв,
Її, вродливу і струнку,
Сам Бог, здається, з дива скроїв!

Який чудовий снився сон,
Так не хотілось прокидатись!
І я з вітрами в унісон
На радість стала озиватись…