З ницi

Ольга Тригирская
Здирав іржу із серця наконяк
З потайної корчмарчиної ниці.
Зірки злітали зграйкою в криницю.
Вона казала «ні», чинила «так».

Забувся, що уживаний і сивий,
Стрибнув, немов чорнявий і новий,
Від прохолоди білого наливу
У мальвовий гарячий чорторий.

Вмиває бузю ошаліла нічка.
Сніданок з ниці - «Самжене», три гички.