Знов дощить

Галина Чехута
На станції "Осінній" знов дощить,
І небо сіре віє в душу смутком,
І листя під деревами хлющить,
Лякають хмари попелястим згустком.

Так хочеться вернутись в літній сад,
Туди, де тепло і блакить прозора,
Та тільки потяг не іде назад,
Доріг нема, лиш далеч неозора.

В минуле не буває вороття,
В один кінець дає квиток реальність,
Від старості немає укриття,
Безжальна, як вогонь, життя фатальність.

Я б заплатила щедро за квиток,
Щоб повернути те, що промайнуло!
Кружляє вітром зірваний листок…
О, як же в душу холодом війнуло…