спiв учасливе

Ольга Тригирская
          І
Памороч часу з’їсть Бєллорофонтів спис,
Хряцне вузду Пегасову та підкови,
Утрощить сонячні брили лікійських міст.
І тільки на смолоскипі слова
Облизня зловить змієголовий хвіст.

         ІІ

В тигле пламя химерье зреет,
Земляничника ствол в поту.
Мореплаванья вожделея,
Шкура ёрзает по хребту.         

        ІІІ

Без початку і краю перламутровий дар...
Не прогаю ні миті небохвиль, морехмар.
В незрадливій розраді морехмар, небохвиль
Від роздраю лікують білі крила вітрил.