Дiамантовий овес або Злий бiк змiсту

Ольга Тригирская
Сніг зійшов, день довше пручався згасанню. Музя Пегасько, і хорти б не перегнали, алюрила з роботи додому. Пухнастий помпон калатався з боку в бік, силуючись всидіти на шапочці. Струнка зграбна постать шмиготіла по вітринах крамниць.

Музя не вірила віддзеркаленням. Вона почувала ся велетенською ігреневою конякою, водночас скаковою і тягловою. Один віз класично громохкав позаду, другий порипував попереду від енергійного буцання мордою.

Вона почувала ся конякою з залізними крилами віслючої вдачі, які частіше їхали на ній, чим здіймали догори. Поміж крилами зручно мостилися лукавці та лукавиці.

Вона не знала часів, коли було інакше. Тятива невпинного бігу, дзвягіт підков не щезали й уві сні. Пегасько почувала ся  Пегасихою, якій доречніше було б  народитися з крові Медузи Горгони замість гожого Пегаса.

Березневі вітрини спокушали сукнями, прикрасами,  черевичками. Музя внутрішньо лишалася конякою у найвишуканішому вбранні, у найп’янкішому коханні. Зрідка, якусь мить,  марила легесенька ласкава грайлива лагідна жіночна тінь. Начебто,  та ... марно. Пегасиха завжди празникувала перемогу.

Але Музя не сумувала. Перейшовши на галоп, вона хитрунські посміхнулась відображенню, бо ні за який діамантовий овес не згодилася б вивернути чарівну, нівроку, форму на злий бік змісту.