Пiзня осiнь полонила

Галина Чехута
Сьогодні осінь у плащі
Весь день ходила біля річки,
Дивилась довго на кущі
Та на засмучені вербички.

Шуміли стебла комиша…
Птахи обурені охрипли…
Та дощ не змінював свій шал:
Вже й трави до землі прилипли.

Берези, клени і дуби
Сповна красу свою згубили.
Усі прикраси і скарби
Вітри осінні підхопили.

І каламутну пелену,
Що небо наглухо закрила,
І річки синю глибину -
Все пізня осінь полонила…