Нежить або Уявно Новий

Ольга Тригирская
У нульові часи, коли сила тяжіння ще не набула незалежності, Бозькіни батьки
емоційно квантувались через постанову Великого Ніщо про накладення на них
штрафу у розмірі мільйону вимірів за неналежне виховання дитини. Цього разу пустун
повисмикував струни з найближчих бран.

Гіперактивний Бозька про всяк випадок зачаївся. Батьки помудрували й подарували
малому ексклюзивний креативний конструктор з Бульбашкового Мегамаркету.

Запанував спокій. Творчість поглинула Бозьку. Сім удаваних днів він захоплено
порсався з чудернацькими загогулями. Та восьмого дня підступний Тьмяний Струмінь
дмухнув на нього кріперним вірусом. Бозя вибухово пчихнув на дбайливо змайстровану
блакитну кулю, на ретельно виліплених живульок. Куля з несподіванки підстрибнула
і, закрутившись як варене яйце, ревонула у хвилі інфляції подалі від Правсесвіту.
Похнюплений шаливір надкусив чорну дірку, потягнувся за іншою...

Музя Пегасько теж пчихнула, від того прокинулась, розправила заспані крила і
узялася вкотре перечитувати лемівський «Нежить». За вікном по мишачому шкреботів
вогкий сніг. Захекано хлябав у сутінках Уявно Новий.