Калi

Юрий Мережников
Калi зразумеюць ужо "дабрадзеi"?
Назiраючы з па за крат
Што фашыстоуская улада расеi
Не "сябар" нам, не "старшы брат"

Нам блiжэй Украiнскiя спевы
Нам блiжэй Украiнскi народ
Што пакутвае зараз ад стрэлау
Як пакутуем мы трэцi год

I у гэтыя злыя часiны
Я звяратаюся да сваей нацыi
Мы, не "брацкi народ" Украiны,
Мы Адзiны Народ...у акупацыi