Осiнь у гостях

Галина Чехута
Вже пізня осінь дивиться у вікна,
Красу згубила сукня золота.
В похмурім небі  - сіро й безпросвітно,
Частіше смуток душу огорта.

А я сказала: "Хмуритись не треба.
Давай красиво стрінемо нудьгу,
Заварим чаю, загорнемся пледом,
Щоб відновити настрій і снагу.

У мене теж уже волосся сиве,
Тож не журись. Бери цукерки, джем.
Вірші  напишем палевим* курсивом,
Рядки ретельно міддю обведем.

Заходь скоріше і не стій, як привид,
Бо скоро вечір, в хмарах далина.
Холодний вітер - лиш для смутку привід,
А ми у тиші вип'ємо вина."

Кивнула осінь і зайшла в кімнату,
Присіла, зашарілась від тепла.
А запахи п'янкого аромату
Кружляли довго, поки й не пішла…

*Палевий - блідо-жовтий з рожевим відтінком.