Мiсяць листопад

Галина Чехута
­­Вже місяць листопад
У саме серце рветься,
І листя невпопад
На зов вітрів несеться.

Щодня дощить і сум
Роняють в душу хмари,
І розмаїття дум
Пливе у світі марень.

Уранішній мороз
Народжує бажання
Почути знов прогноз
Про сонячні світання.

В думках спливає чай,
Чудовий смак меренги*,
Духмяних трав розмай**
І музика фламенко***…

І хочеться скоріш
У затишок оселі,
Де й дихати вільніш,
І тепло, як в купелі…


*Меренга - тістечко з запечених збитих яєчних білків та вершків з цукром.
**Розмай - (тут) приворотне, чарівне зілля.
***Фламенко - південноіспанський музичний, пісенний і танцювальний стиль, який склався в Андалусії наприкінці 18го сторіччя (перша згадка в літературі - 1774 рік). Спів і танець сольні, супроводжуються грою на гітарі, кастаньєтах.