Краса навiваe спокiй

Галина Чехута
Краса навіває спокій

"Відпочинь від метушні, -
Шепче тихо осінь, -
Спокій дай своїй душі,
Глянь на чисті роси!
Почитай, попий чайку,
Музику послухай
Чи на лаві у садку
Укріпляйся духом...

Не сумуй, моя краса -
Це чудові ліки:
І грайлива гір яса,
І сріблясті ріки!
Щось приємне пригадай,
Мрії, сподівання,
Тільки в розпач не впадай,
Загадай бажання…"

Я дивилась у вікно
На красуню осінь,
На янтарне полотно,
На верхівки сосен,
На хмаринку в небесах,
На каштан розлогий,
Відчувала, як краса
Навіває спокій.