Шукатиму в негодi насолоду

Галина Чехута
Нехай кусає вітер пальці, щоки,
Знайду тепло в привітливих очах,
Згадаю всі  життя свого уроки
І прожену з душі і сум, і страх.

Шукатиму в негоді насолоду,
У танці вітру затишок знайду,
Дивитимусь на дощ, а прохолоду
Я кавою і чаєм розведу.

Скуштую всі принадності сезону:
І яблука рум'яні, й виноград,
Коктейлі із духмяного озону,
Гарячий і солодкий шоколад.

Закутаюсь у плед і елегійно
Послухаю мелодії душі,
Подумаю про літо ностальгійно,
Про радість у туманливі дощі.

Зігріюсь в тиші димом фіміамів,
Згадаю всі синоніми "тепла",
Порину в казку романтичних фільмів,
Аж доки сон реальний не здола…