Мост

Ана Величкова
              Болгарский
              Время и Я



                М О С Т

                Малък мост над планинска река,
                но от стомана направен.
                За него топли думи ще изрека,
                макар че почти е забравен.

                Кой знае кога ще го видя пак,
                на парапета му да се облегна -
                към хребети стръмни, искрящи от сняг,
                към урви скалисти да гледам...

                Реката редовно приижда след дъжд
                и бързото снеготопене.
                Люлее подпорите му неведнъж
                сред мътни талази разпенени.

                Но той устоява на напора див
                и пак се протяга очакван
                към другия бряг, скалист и мъглив,
                като ръка на приятел.

                Ана  Величкова