Бiля рiчки

Галина Чехута
Ліс дрімає біля річки,
Місяць в воду загляда,
І від сяйва, як від свічки,
Стежка світиться руда.

Чарівливі ніжні верби,
Наче діви молоді,
В річці сонній без перерви
Миють коси золоті.

І зірки, немовби зерна,
Сипле небо навмання,
Ходить тінню ніч химерна,
Демонструє надбання…

Десь струмочок мелодійно
Колискову бубонить,
Звуки затишно, спокійно,
Навівають дивні сни…