Пiщаний часомiр

Галина Чехута
Пливуть, пливуть піщинки,
Вплітаючи життя:
І радісні хвилинки,
І біль, і каяття.

У мерехтливій ниті
Є радість і полин.
Не можна зупинити
Цього потоку плин.

Не можна наказати
Угамувати зло,
Ні холод переждати,
Ні повернуть тепло.

Колись ми станем прахом
Зітханням вітерцю,
З тривогою і страхом
Чекаєм мить оцю…