У царствi Морфея

Галина Чехута
Тепло давно покинуло,
Дощить, летить листва.
А літо, наче згинуло,
Тепер -  нові дива…

Тепер всі примхи осені
Виконують вітри,
А хмари набурмосені -
Немовби у чадрі.

Морфея царство звабливо
Блищить, як часоліт…
На зови снів покірливо
Іде розкішний світ…

Там образи прекрасного
Навіють літній рай:
І зблиски сонця ясного,
І гомінливий гай.

Звучатимуть молебнами
Поривчасті дощі,
Мотиви літа теплого
Будитимуть в душі…