Сучасним героям

Анита Левицкая
Сучасні герої не воюють з жінками
Героїні не впадають у фанатизм.
Руки друзів тримаєм своїми руками
Відтепер ми единий живий організм.

Кулі байдуже, хто - чоловік ти, чи жінка,
Вразить і не спитає, яких ти ідей,
Чого прагнув у світі, яка поведінка
Відзначала тебе поміж сотень людей.

Знаю, в моді було на словах "за сестринство",
І разом ображатись на чоловіків.
Але зараз це все - лиш забави дитинства.
Час забути ці ігри ілюзій і снів.

Будь хоч тричі адепткою патріархату,
Хто ж із нас - досконалий моральний взірець?
Як не з краю стоїть від подій твоя хата,
Як підтримуєш наших - ти вже молодець!

Я і ти - ми з тобою в безпеці (відносно).
Стоп розмовам про утиски й класовий гніт!
І дівчатам, і хлопцям на фронті непросто.
Прибери ж із розмови знецінення лід!

Лікарі, волонтери, прості громадяни,
ЗСУ, території захисники -
Тільки єдність привести нас зможе до тями,
Та, якої не знали ми довгі роки.

Не на часі міжгендерні чвари й образи,
Недоречні пригнічення слізні пости.
Час зректись упереджень, сліпої відрази
І задля перемоги душею зрости.