Шум дощу

Галина Чехута
­­За вікнами - шепіт листя,
А, може, то просто птахи
Порадитись там зійшлися
Й сховалися під дахи?

Звуки заповнили простір,
Ледь чути гудіння машин,
Щось шарудить на помості,
Чи, може, то звуки шин…

Чи то примхлива погода
Прийшла пробудити щем?
Повіяла прохолода,
Запахло раптом дощем…

Та тільки мені не сумно,
Навіть спокійно в душі,
Хай змиють тривоги шумно
Осінні рясні дощі.

А я задивлюсь на краплі,
Що швидко біжать по склу,
На трави, дощем пропахлі,
На сіру осінню млу…

Я дощик візьму у жмені,
Вдихну аромат сповна,
Від пахощів у легенях
Хай крутиться голова…