Екзамен на довиру надскладний

Валентина Коц
Екзамен на довіру надскладний,
Його щодня доводиться здавати.
Не вміємо смиренно ми чекати,
І план спасіння знов будуєм свій.

Сама не раз у відчаї за крок
Провалювала свій у тім екзамен.
Терпіння мала мабуть тільки в грамах,
Й випробувань подовжувала строк.

Тоді лилися гіркі-гіркі сльози,
Бо вся довіра Богу на словах...
А в поведінці біль, тривога, крах -
Я падала в своїй земній дорозі.

І розуміла, що всього лиш мить
Мене від перемоги відділяла...
А я терпіння, витримки не мала,
А ось тепер душа моя болить.

Не раз так збиті ноги вже були
Поки я довіряти Богу вчилась.
Ще на землі дорога не скінчилась,
Ми ще не всі екзамени пройшли.

16 жовтня 2022 р.