Везната на живота

Генка Богданова
Автор: генка Богданова

Когато си щастлив, обичан, радостен,  човече,
очите ти  са ведри   като бездънни небеса.

Но после  идва миг горчив, нещастен си  и вече
очите потъмняват – дълбоки, хладни  езера.

Когато си щастлив, усмихваш се, излъчваш светлина.
Следва миг горчив, душата ти потъва в тъмнина.

Редуват се победи,  възходи и падения.
Душата ти владеят възторзи и съмнения.

Везната на живота ти – съдбата я люлее,
ту  пламват в теб  надежди, ту  страх те завладее.

След радостно вълнение,  блаженство и наслада,
след плам, опиянение... сърцето тъжно страда.

Везната на съдбата – тя вечно е в движение.
Създава равновесие в живота без съмнение.