Осiння радiсть

Галина Чехута
Жовтень - осіння радість,
Золото, неба блакить,
Навіть думки про старість
Жовтневий день золотить.

Ясно рясніє намисто!..
В ніжну палітру картин
Осінь впліта урочисто
Коралі, рубіни, бурштин!

Листя яскраве кружляє,
Дощик утому змива,
Сонячний день оживляє
Всі фантастичні дива.

Жовтень дарує хвилини
Щирих розмов за столом,
Запахи меду й малини
Віють домашнім теплом…