Дiва

Галина Чехута
Заблукала осінь вчора між хмарками,
Потім повернулась ясним, теплим днем.
А під вечір знову плакала дощами,
Поливала рясно клумби хризантем.

Вранці одягнула золотисті шати,
Грона горобини заплела в вінок
І пішла поважно лісом мандрувати,
Щоб зібрати більше палахких квіток.

Дихало повітря запахом сандала,
Йшла красуня Осінь в сукні золотій,
Радісно кружляла, весело співала,
У блакить здіймалась на вітрилах мрій.

Йшла вздовж річки Осінь - чарівлива Діва,
Слухала, як щемко шелестів рогіз.
Вітер задивився, як на дивне диво,
І затих у кронах молодих беріз…