Янгыр тамчысы

Абульханов Фархад
Янгыр тамчысы, к;кнен  яшьлере
Тенге йолдызлар ,кемнен гомере?
Чык берсек янга, теннер сихерле
Чык сине кетем, минем кадерле

Тулган вакытта, айны; яктысын
Югартын  сипме,жирне капласын
Кеше    к;рмесен ,жил китер болыт
Куллардан тотып, ;анымны жылыт

Янда булганда,вакыт тиз уза
Янда  булмасан ул бушка туза
Ул бушка тузгач,кайтарып булмый
Вакыт тиз узып кузге куренми

Берге  булганнын ,хакын  тешерме
Кыймметсез сузлэр, кешедэн ишме
 Берге булганнын ,юкка туздырма
Авыр вакытта ,ялгыз калдырма