Осiннi троянди

Галина Чехута
Осінні троянди!..
Не можна очей відвести!..
Здається, гірлянди
Надумала осінь сплести.

Вони увібрали
Жар сонця і ніжність пори,
Казковим кристалом
Проміння у росах горить.

Пахкі аромати
Струмують і віють теплом,
Немовби дукати,
Втішають росистим сріблом.

Мотив сарабанди
Вчувається в подиху днів…
Чарують троянди -
П'янкі королеви садів!