Що чекае завтра

Галина Чехута
Хто з нас знає, що чекає завтра:
Радість чи невдача, може, біль?
Тут не допоможе навіть мантра,
Бо життя - мінлива заметіль.

Часто ми залежимо від долі,
Це вона нам назначає роль.
Вчора ти знаходився в неволі,
А сьогодні - ти уже герой.

Ти учора плакав від безсилля
І вклонявся Богу до землі,
Та сьогодні ти знайшов вітрила
І ворожий розігнав заслін.

Ми йдемо у завтра, як у безвість,
Мріємо, чекаємо натхнень…
Мабуть, тільки таємничий Всесвіт
Знає, що новий готує день...